Θάσος: Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας [φωτογραφίες]

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις, καθιζήσεις, κατολισθήσεις και «βομβαρδισμένες» παραλίες, κυρίως στο νότιο κομμάτι του νησιού-Από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες

Μεγάλες είναι οι ζημιές τις οποίες προκάλεσε στο νησί της Θάσου η έντονη κακοκαιρία η οποία πλήττει τις τελευταίες μέρες την ευρύτερη περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους., οι οποίοι προκάλεσαν και απαγόρευση απόπλου των ferry boats (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).


Γι’ αυτό τον λόγο ο δήμος Θάσου κατέθεσε στην Πειριφέρεια αίτημα ώστε να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ), ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο μέρος του νησιού και κυρίως στις δημοτικές κοινότητες Λιμεναρίων, Ποτού και Μαριών, καθώς και στις κοινότητας Ποταμιάς και Λιμένα. Μάλιστα στη Σκάλα Ποταμιάς η παραλία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με τα ορμητικά νερά να προκαλούν ζημιές σε επιχειρήσεις, αλλά και στο φρεάτιο του βιολογικού.

Φωτογραφία: Πάνος Μαντέχος

Προβλήματα εντοπίζονται και στις Μαριές, με τον δρόμο προς το χωριό να έχει «κάτσει» και τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όπως προσοχή πρέπει να δείχνουν και όσοι κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο του νησιού λόγω των κατολισθήσεων.

Φωτογραφία: Σωτηρία Καλαϊτζή

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στα Λιμενάρια, καθώς ξεχείλισαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού και συνεπώς, υποχώρηση των υδάτων, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και νέο κύμα βροχοπτώσεων.

*Φωτογραφίες-κεντρική φωτογραφία: Παναγιώτης Πελεκάνος