Ακόμη ένα δύσκολο βράδυ για τη Θάσο: Πλημμύρισαν και πάλι δρόμοι και σπίτια από τη δυνατή βροχή

Βρέχει ασταμάτητα για ώρες από τη στιγμή που «έκοψε» ο αέρας-Προβλήματα σε Λιμένα, Παναγία και Σκάλα Ποταμιάς-Επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς από σπίτια-Σε ποια χωριά δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

Για μια ακόμη φορά το νησί της Θάσου δοκιμάζεται από το νέο, αυτήν τη φορά, κύμα κακοκαιρίας, πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές από το προηγούμενο κύμα βροχοπτώσεων.

Οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι είδαν πριν από λίγες μέρες τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να πλημμυρίζουν, έζησαν και πάλι ώρες αγωνίας, καθώς από τη στιγμή που «έκοψαν» οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση πλήττει το νησί και κυρίως το βόρειο-βορειοανατολικό κομμάτι του από τις 03:00 περίπου τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019.

Αποτέλεσμα της παρατεταμένης βροχόπτωσης ήταν να πλημμυρίσουν και πάλι τα ξημερώματα δρόμοι, επιχειρήσεις και σπίτια στον Λιμένα, καθώς υπερχείλισαν ρέματα, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στη Σκάλα Ποταμιάς και στην Παναγία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήθηκε από την Πυροσβεστική και ο απεγκλωβισμός ανθρώπων από ισόγεια σπίτια στον Λιμένα.

Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού

Λόγω της κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε Ποταμιά, Παναγία, Λιμένα και Ραχώνι.

Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019, βάζοντας τέλος σε μια εφιαλτική εβδομάδα για το νησί, όμως θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επουλώσει πλήρως τις πληγές του από τις πλημμύρες.