Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα ορεινά του Νομού Καβάλας

Τα ξημερώματα δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και κάτω από τα 300 μέτρα κυρίως σε Παγγαίο και Θάσο-Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλον τον Νομό, παγετός στα ηπειρωτικά τμήματα

Ο χειμώνας ήρθε τελικά στην ώρα του, καθώς από τις βραδυνές ώρες της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019 σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Καβάλας, με το πρώτο χειμερινό «καλωσόρισμα» να γίνεται στο Παγγαίο όρος, από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του meteokav, χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης θα σημειώνονται σε όλα τα ορεινά, αλλά και ορισμένα ημιορεινά τμήματα του Νομού, περίπου από τα 300-500 μέτρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.




Τα φαινόμενα δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη έμφαση στο δυτικό κομμάτι του Νομού (Δήμος Παγγαίου), καθώς και στο Βόρειο-Ανατολικό τμήμα της Θάσου, όπου δεν αποκλείεται στις εν λόγω περιοχές να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο και κάτω από τα 300 μέτρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, φτάνοντας ακόμα και σε αρνητικά επίπεδα στα ηπειρωτικά τμήματα όπου θα σημειωθεί και παγετός. Σταδιακή εξασθένιση των φαινόμενων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Φωτογραφία αρχείου