Τα πρώτα λευκά ίχνη της άφησε η «πρεμιέρα» του χειμώνα στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Στα λευκά περιοχές στα ορεινά της Καβάλας, του Παγγαίου και της Θάσου-Βελτιώνεται ο καιρός αλλά θα παραμείνει ο παγετός

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019 κάτοικοι του Νομού Καβάλας, καθώς ο πρώτος -ασθενής- χιονιάς έκανε την εμφάνισή του στα ορεινά του Νομού.

Στον δήμο Καβάλας το χιόνι κάλυψε τον… συνήθη ύποπτο, τη Λεκάνη, με τους δρόμους και το γήπεδο του χωριού να ντύνονται στα λευκά.

Στα λευκά ντύθηκε και τα χωριά Βουνοχώρι και Λυκόστομο, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, καθώς το χιόνι έλιωσε στους δρόμους μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Χιονόστρωση στον δρόμο προς το Βουνοχώρι
Λευκό τοπίο στο Λυκόστομο Καβάλας

Χιόνι έπεσε και στο Παγγαίο όρος, από τα 300-400 μέτρα και πάνω, με το βουνό να ντύνεται τις πρώτες πρωινές ώρες με ένα λευκό πέπλο.

Λευκό τοπίο και στο βόρειο κομμάτι της Θάσου από τα 300 μέτρα και πάνω, ενώ στο υπόλοιπο νησί κυριάρχησε η βροχή, χωρίς να προξενεί περαιτέρω προβλήματα από τα ήδη μεγάλα τα οποία άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία.

Τις επόμενες μέρες, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ωστόσο στα ηπειρωτικά του Νομού τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσει παγετός και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.