Καβάλα: Οι κάτοικοι των Ποταμουδίων «θωρακίζονται» απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων και δήμος Καβάλας καλούν τους κατοίκους να αναφέρουν τα επικίνδυνα κτίρια-Πώς μπορείτε να προμηθευτείτε αλάτι για το χιόνι και τι πρέπει να κάνουν όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων, συμμετέχοντας στην προσπάθεια του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καβάλας σχετικά με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα (χιόνια, σεισμός, πλημμύρες κ.α.), ζητά από τους κατοίκους της συνοικίας να βοηθήσουν, ώστε να γίνει καταγραφή των ευπαθών ομάδων (ανήμπορα ηλικιωμένα άτομα και άτομα που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.α.).

Η καταγραφή των ονομάτων θα γίνει στο γραφείο του Συλλόγου και η λίστα θα δοθεί στον δήμο Καβάλας, ώστε σε περίπτωση ακραίων φαινομένων να μεριμνήσει έγκαιρα για τη φροντίδα ή τη μετακίνησή τους.

Ο δήμος Καβάλας θα προμηθεύσει το Σύλλογό μας με σάκους αλατιού, με σκοπό να διανεμηθούν σε όλη τη συνοικία, για να ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι σε σημεία της γειτονιάς γύρω ή κοντά στο σπίτι τους σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώσουν για τα σημεία όπου βρίσκονται επικίνδυνα (υπό κατάρρευση) κτήρια της συνοικίας, καθώς και δέντρα ή κλαδιά που είναι έτοιμα να πέσουν σε περίπτωση ισχυρών ανέμων, προκειμένου να γίνει καταγραφή τους και να λάβουν γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 18:00 έως 21:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

  • Λατσούρη Γιώτα-6945 555378
  • Λουλούδη Κατερίνα-6972 758447
  • Μαρκάκη Κατερίνα-6987 163001
  • Πολυζώη Μαρία-6976 367399
  • Καλεντζή Αλκμήνη-6977 150952