Καβάλα: Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και ισχυρούς ανέμους και μετά… Άνοιξη

Χαλάει και πάλι ο καιρός δίνοντας κατόπιν τη σκυτάλη σε μια παρατεταμένη καλοκαιρία-Προειδοποίηση από την ΕΜΥ και το Λιμεναρχείο Καβάλας για έντονα καιρικά φαινόμενα-Δείτε σε βίντεο πώς θα κινηθεί το βαρομετρικό χαμηλό

Το βαρομετρικό χαμηλό «Ετεοκλής» αλλάζει τις καιρικές συνθήκες στη χώρα, όμως θα κινηθεί γρήγορα νοτιοανατολικά και θα αρχίσει να την επηρεάζει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2019. με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες -κατά τόπους έντονες- και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο έως 9 και πιθανώς κατά τόπους στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ.

Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την Ανατολική Μακεδονία και τον Νομό Καβάλας τις πρώτες μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2019, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως και 10 βαθμούς Κελσίου.




Από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, με την παρατεταμένη καλοκαιρία να επικρατεί -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ενώ οι θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα, φτάνοντας τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών της ΕΜΥ ο καιρός θα παρουσιάσει από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2019 μεταβολή και θα πνέουν στο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 BF και τοπικά έως 9 BF, ενώ από το μεσημέρι στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι κυβερνήτες πλοίων και σκαφών παρακαλούνται να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και να πληροφορούνται έγκαιρα για την εξέλιξη του καιρού από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εξέλιξη του βαρομετρικού χαμηλού

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.