Καβάλα: Έρχονται βροχές την Κυριακή-Η τάση του καιρού για τα Χριστούγεννα

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία-Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη-Πότε αναμένεται η πρώτη αξιόλογη ψυχρή εισβολή

Και η… Άνοιξη καλά κρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία, καθώς κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι -λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα- οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τη μέγιστη τιμή του υδραργύρου να φτάνει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019.

Ωστόσο την Κυριακή το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει ως προς τα φαινόμενα, καθώς αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν και τον Νομό Καβάλας, ενώ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 τα φαινόμενα θα σταματήσουν, ενώ τις βραδυνές και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικά ομίχλες.

Η τάση του καιρού για τα Χριστούγεννα

Την παραμονή των Χριστουγέννων 24, τα Χριστούγεννα 25 και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου 2019 δεν αναμένονται φαινόμενα, με τον καιρό να είναι αίθριο, πλην κάποιων τοπικών νεφώσεων και τοπικών ομιχλών το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία, όμως, θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή πτώση και τα Χριστούγεννα η μέγιστες τιμές δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 12 βαθμούς Κελσίου και τις ελάχιστες τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και έπειτα.

Η πρώτη αξιόλογη ψυχρή εισβολή

Η χρονιά, πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται να κλείνει με τσουχτερό κρύοίσως αγγίζοντας για πρώτη φορά φέτος στα ηπειρωτικά του Νομού Καβάλας και τιμές κάτω του μηδενός, ενώ όσον αφορά το σενάριο χιονοπτώσεων, είναι πολύ νωρίς ακόμα για ασφαλή πρόβλεψη, κάτι που θα «φανεί» λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι η αλλαγή του έτους θα γίνει με κρύο, το οποίο θα αρχίσει να γίνεται αισθητό από το τέλος της εβδομάδας των Χριστουγέννων και έπειτα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.