Βούλιαξε σκάφος μέσα στο λιμάνι της Καβάλας [φωτογραφίες]

Το ιστιοφόρο ήταν «δεμένο» σε πλωτή εξέδρα μπροστά από το Τελωνείο-Αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του-Ερωτηματικά για το πώς και πότε θα γίνει η ανέλκυσή του και ο «ύφαλος» της γραφειοκρατίας

Ένα ιστιοφόρο με σημαία Βουλγαρίας και το όνομα “Sveta Maria” έπεσε «θύμα» του ισχυρού νοτιά τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 2019 και ενώ ήταν «δεμένο» στην πλωτή εξέδρα μπροστά από το Τελωνείο στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Το σκάφος, το οποίο ήταν για αρκετό καιρό στη συγκεκριμένη θέση, φαίνεται ότι χτυπούσε από τον αέρα στην πλωτή εξέδρα με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το κύτος και να βυθιστεί.




Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του, ενώ -κατά τις ίδιες πληροφορίες- το σκάφος ήταν ανασφάλιστο, κάτι το οποίο δημιουργεί «υφάλους» για το πώς και πότε θα γίνει η ανέλκυσή του, ενώ την ίδια στιγμή έχει «αχρηστευτεί» μια θέση στις πλωτές, με τον τον κίνδυνο να γίνει… μνημείο στο λιμάνι να είναι ορατός.

Όσο, δε, το σκάφος -το οποίο, σημειωτέον, ήταν ιδιοκατασκευή– «κάθεται» στον βυθό μεγαλώνει ο κίνδυνος διαρροής καυσίμων από τη δεξαμενή του και ρύπανσης του λιμανιού.

Προανάκριση για τα αίτια της βύθισης του σκάφους και τις ευθύνες του ιδιοκτήτη του διενεργείται από το κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.