Εργατικό Κέντρο για ΒΦΛ: Να μην ξαναπαραβιαστεί καμία συμφωνία και κανένα εργασιακό δικαίωμα

Το ΕΥΚ Καβάλας καλεί εργοδοσία, πολιτική ηγεσία, Υπουργείο Εργασίας και φορείς να σταθούν δυναμικά δίπλα στο Σωματείο των εργαζομένων

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο δανεισμός που η εταιρεία ζητά να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι είναι η «κρυπτή» για την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους

«Η εργοδοσία του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων Νομού Καβάλας και πάλι με διάφορα τεχνάσματα  (ίδρυση νέων εταιριών) επιχειρεί να αποφύγει τις δεσμεύσεις της που προήλθαν και από την αγορά του εργοστασίου και από τις δικαστικές αποφάσεις. Ο δανεισμός που η εταιρεία ζητά να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι είναι η «κρυπτή» για την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η συνέχιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του εργοστασίου περνά μέσα από την επιστροφή των εργαζομένων σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις. Όσο γρηγορότερα γίνει αυτό κατανοητό τόσο γρηγορότερα η εργασιακή ειρήνη θα συνάδει με την κερδοφορία της επιχείρησης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας στηρίζει κάθε προσπάθεια του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην κατεύθυνση της εργασιακής ειρήνης, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κανονικότητας στο εργοστάσιο της Β.Φ.Λ.

Καλεί την εργοδοσία, την πολιτική ηγεσία, το Υπουργείο Εργασίας και κάθε φορέα της πόλης να σταθεί δυναμικά και αποτελεσματικά δίπλα στο σωματείο για να μην ξαναπαραβιαστεί καμία συμφωνία και κανένα εργασιακό δικαίωμα».