ΠΑΜΕ Καβάλας για ΒΦΛ: Η επίθεση στους εργαζόμενους συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα

Κάλεσμα στα ενεργά εργατικά σωματεία να σταθούν στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ - «Είναι υπόθεση όχι μόνο των 135 αλλά όλης της εργατικής τάξης της Καβάλας»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης η Γραμματεία νομού Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανειρήνευτη η πάλη μεταξύ εργατιάς  και εργοδοσίας

«Ούτε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δε σταματάει η βάρβαρη επίθεση των βιομηχάνων στους μισθούς και τα δικαιώματα τω εργατών. Η δίψα τους για περισσότερα κέρδη άφησε τη πρώτη μέρα του χρόνου 135 εργαζόμενους της ΒΦΛ έξω από το εργοστάσιο επειδή δεν υπογράφουν την αλλαγή των όρων που εργάζονται. Δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στην εργασία τους την ίδια ώρα που ο γνωστός επιχειρηματίας της χρονιάς Λαυρεντιάδης αλλάζει σαν τα πουκάμισα τις διάφορες «εταιρείες» που δραστηριοποιούνται στο εργοστάσιο και μαζί τους τις συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας εμφανίζονται έκπληκτοι και ενοχλημένοι όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν και δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά τους!

Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι και στη κρίση και στην ανάπτυξη ένας είναι ο στόχος της επιχείρησης, το φθήνεμα της εργατικής δύναμης. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η σημερινή Κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες που ψήφισαν και διατήρησαν όλους τους μνημονιακούς νόμους. Είτε δίκαιη είτε για όλους την βαφτίζουν την ανάπτυξη σίγουρα περνάει από το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με τις πλάτες των κυβερνήσεων και με το νομοθετικό οπλοστάσιο που ψήφισαν ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ οι βιομήχανοι συνεχίζουν ακάθεκτοι την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην περίπτωση της ΒΦΛ, η επίθεση στους εργαζόμενους συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μετά και την εργολαβοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, την κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής και μόνιμης δουλειάς, το απαράδεκτο καθεστώς του δανεισμού εργαζομένων, σήμερα έρχονται με όχημα τη νέα εταιρεία να καταστρατηγήσουν το συμφωνητικό που υπέγραψαν οι πρώην απολυμένοι για να ξαναγυρίσουν στην εργασία τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ. Είναι υπόθεση όχι μόνο των 135 αλλά όλης της εργατικής τάξης της Καβάλας. Καλούμε τα ενεργά σωματεία του νομού να σταθούν δίπλα στο σωματείο της ΒΦΛ. Μόνο έτσι μπορούν να κερδηθούν αγώνες, όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι κόντρα στους εργοδότες και τα τσιράκια τους (βλέπε ΕΥΚ Καβάλας…).

Καλούμε πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους της ΒΦΛ, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν, ανεξάρτητα από την εταιρεία που εργάζονται να παλέψουν από κοινού για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ΣΣΕ στο σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο ύψος που μια βαριά χημική βιομηχανία απαιτεί».