Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας

Ανακοίνωση της οργάνωσης Καβάλας του κόμματος Βαρουφάκη - Λόγος για ένα «ιδιότυπο, εκβιαστικό lock out από την εταιρία» σε βάρος των 135 εργαζομένων της

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης η Συντονιστική Επιτροπή Καβάλας του κόμματος ΜέΡΑ25 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η μόνη βιώσιμη ανάπτυξη είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας

«Το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας του 2020 έρχεται να μας υπενθυμίσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ζούμε τον απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα που μας έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρηματίες τύπου Λαυρεντιάδη, εκμεταλλευόμενοι τις απαράδεκτες νέες μορφές εργασιακών σχέσεων δανεισμού εργαζομένων από την μία εταιρεία στην άλλη, με συμβάσεις που καταστρατηγούν τα δικαιώματα τους, απαγορεύουν στους εργαζόμενους να προσέλθουν στην εργασία τους χωρίς την υπογραφή αυτών των συμβάσεων. Συγκεκριμένα 135 εργαζόμενοι στα “Λιπάσματα Καβάλας”, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, υπόκεινται σε ένα ιδιότυπο, εκβιαστικό lock out από την εταιρεία.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 Καβάλας πιστεύουμε ότι η μόνη βιώσιμη ανάπτυξη είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, και όχι αυτή που δίνει ετεροβαρώς τα κέρδη στον επιχειρηματία καταπατώντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας και καλεί την εταιρεία να αποδεχτεί πλήρως τα αιτήματα τους για τήρηση των συμφωνηθέντων, όπως αυτά ορίζονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογραφεί μεταξύ εργοδοσίας κι εργαζομένων στα τέλη του 2018».