Έρχεται κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Καβάλας

Διαβάστε αναλυτικά τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν ενόψει της έλευσης του «Ηφαιστίωνα»

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να «σαρώσει» και την περιοχή μας από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020, αυτήν τη φορά με τους μετεωρολόγους να του έχουν δώσει την ονομασία «Ηφαιστίων».




Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε την εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για δύο 24ωρα τόσο στην Εγνατία Οδό όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νομού.

Αναλυτικά η απόφαση

Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού και στο λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο του Ν.Καβάλας, από ώρα 06.00΄της Κυριακής (05-01-2020) έως ώρα 24.00΄της Δευτέρας (06-01-2020).
  2. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 «περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ.με Ν.3542/2007.
  3. Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Καβάλας και τα Αστυνομικά Τμήματα Παγγαίου-Νέστου-Θάσου.

Της παραπάνω απόφασης προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

  • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.α.)
  • Τα οχήματα οδικής βοήθειας.