Ανδρέας Καραγιώργης για ΒΦΛ: Στεκόμαστε στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων

Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ καλεί εργοδοσία, θεσμικούς φορείς και Υπουργείο Εργασίας να φροντίσουν ώστε να μην παραβιαστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, ο επικεφαλής της παράταξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» Ανδρέας Καραγιώργης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο ίδιο «έργο» θεατές

«Πάλι αιφνιδιαστικά, στις τελευταίες ημέρες του χρόνου, άλλη μία, με νέο όνομα, εταιρία για τους εργαζόμενους στην πρώην ΒΦΛ! Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιον ακριβώς λόγο, η εξυγίανση της λειτουργίας της μοναδικής βιομηχανίας λιπασμάτων της χώρας, πρέπει να «περνά» μέσα από την… περίεργη τακτική της αλεπάλληλης δημιουργίας «νέων» εταιριών και τον «αναγκαστικό»… δανεισμό των εργαζομένων.

Εάν σκοπός δεν είναι η αποφυγή από το σύνολο των δεσμεύσεων που προέκυψαν για την ιδιοκτησία του εργοστασίου, από τις σχετικά πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους πρώην απολυμένους από αυτό, τότε καλούμε τους υπευθύνους της «νέας» εταιρίας, να αναλάβουν εγγράφως τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις απέναντί τους.

Μέχρι τότε, επιθυμούμε να τονίσουμε χωρίς περιστροφές, ότι στεκόμαστε στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων τους, για την αξιοπρεπή και χωρίς αστερίσκους μόνιμη εργασία τους.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του σωματείου τους στην κατεύθυνση της εργασιακής ειρήνης, των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της εγγυημένα ασφαλούς λειτουργίας στο εργοστάσιο της πρώην Β.Φ.Λ.

Καλούμε δε τόσο την εργοδοσία και κάθε θεσμικό φορέα της πόλης, όσο και το Υπουργείο Εργασίας, να σταθούν δίπλα στο σωματείο των εργαζομένων, ώστε να μην παραβιαστεί κανένα εργασιακό τους δικαίωμα».

Για την Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση
Καραγιώργης Ανδρέας