ELFE προς εργαζόμενους: Μην παρασύρεστε. Οι θέσεις εργασίας σας είναι εδώ και σας περιμένουν!

3η επιστολή-πρόσκληση της εταιρίας για υπογραφή νέας τριμερούς σύμβασης δανεισμού - Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου που χαρακτηρίζεται ως «μανιφέστο ανακρίβειας»

Συνεχίζεται η ανοιχτή «αλληλογραφία» μεταξύ του Σωματείου των Εργαζομένων στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και της εργοδοσίας, με τις επιστολές που ανταλλάσσουν οι δύο πλευρές να δίνονται και στη δημοσιότητα.

Μέχρι στιγμής, η εργοδότρια εταιρία ELFE SA έχει αποστείλει δύο προσκλήσεις-προτάσεις για υπογραφή σύμβασης στο Σωματείο των Εργαζομένων [διαβάστε την πρώτη εδώ και τη δεύτερη εδώ]. Σε αυτές τις προσκλήσεις το Σωματείο απάντησε, χαρακτηρίζοντάς τις «ψευδείς και συκοφαντικές» [διαβάστε την απάντηση του Σωματείου εδώ].

Η ELFE, δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Γιώργου Γεωργάρα, επανέρχεται με 3η επιστολή. Διαβάστε την παρακάτω:

Πρόσκληση-Πρόταση για Υπογραφή Σύμβασης–3η Επιστολή

«Αγαπητοί Κύριοι,
Διαβάσαμε με προσοχή το μανιφέστο ανακρίβειας που εκδώσατε. Αναφαίρετο δικαίωμά σας να υιοθετείτε αυτή την οπτική και αυτή την προσέγγιση. Οι «καλές σας προθέσεις» για τις οποίες πληροφορείτε τους αναγνώστες της ανακοίνωσής σας είναι κάτι παραπάνω από σαφείς. Όπως και να έχει σας ευχαριστούμε.




Συνεπείς στις απόψεις της εταιρείας μας, σας καλούμε ακόμα και σήμερα να υπογράψετε τις τριμερείς συμβάσεις δανεισμού και να προσφέρετε την εργασία σας. Μακριά από εμάς η υιοθέτηση ύφους ανάλογου με το δικό σας. Αντιλαμβανόμαστε πως ίσως παρασύρεστε.

Οι θέσεις εργασίας σας είναι εδώ και σας περιμένουν. Δεν θα θεωρήσουμε δηλωτικό των προθέσεών σας το περιεχόμενο απόψεων που παραπέμπουν σε εποχές που πλήγωσαν και το εργοστάσιο και εσάς και την πόλη της Καβάλας. Δεν αντιλαμβανόμαστε τις επιθετικές αναφορές σε πρόσωπα και δεν τις ασπαζόμαστε.

Αγαπητοί κύριοι, παραμερίστε ό,τι σας εμποδίζει να αντιληφθείτε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το εργασιακό σας καθεστώς και ελάτε να εργαστείτε. Απομακρυνθείτε από διασπαστικές λογικές που μόνο συμφέροντα τρίτων εξυπηρετούν. Συμφέροντα που δεν μπορούμε ούτε να αντιληφθούμε ούτε να ιχνηλατήσουμε. Τέτοια συμφέροντα δεν συνάδουν με την προσήκουσα παροχή εργασίας. Ελπίζουμε πως δεν θα συνεχίσετε να ολισθαίνετε και να προσχωρείτε σε λογικές σύγκρουσης και διχασμού».

Μετά τιμής,
Γεώργιος Γεωργάρας
Δ/νων Σύμβουλος ELFE SA