Χιονίζει από το πρωί σε Θάσο και Παγγαίο

Ήπια μέχρι στιγμής τα φαινόμενα-Χωρίς προβλήματα η κίνηση στους δρόμους-Απαραίτητος ο προληπτικός εφοδιασμός με αλυσίδες για όσους κινούνται στα ορεινά-Φωτογραφίες από εντυπωσιακές χιονοκουρτίνες στο νησί της Θάσου

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας» επηρεάζει από το πρωί της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020 και τον Νομό Καβάλας με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα κάτω από τα 400-500 μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι ήπια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Περισσότερο επηρεάζονται οι περιοχές οι οποίες «βλέπουν» προς τα βόρεια-βορειανατολικά, όπως το βόρειο κομμάτι του Παγγαίου και της Θάσου, στην οποία σχηματίστηκαν εντυπωσιακές χιονοκουρτίνες (βλ. φωτογραφίες) ορατές και από την Καβάλα.






Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά ούτε και στους δρόμους, ωστόσο όσοι οδηγοί κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσει παγετός.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.