Χρήστος Ποτόλιας για ΒΦΛ: Τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία δεν ταυτίζονται με αυτά των εργαζομένων

Γραπτή δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας στον απόηχο της σύσκεψης φορέων στο Δημαρχείο της Καβάλας

Οεπικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας απουσίαζε, λόγω ασθένειας, από τη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε το πρωί της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2019 στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων [διαβάστε το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη σύσκεψη εδώ].

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στη λιπασματοβιομηχανία και ζητά ενότητα όλων μέσα στο εργοστάσιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ποτόλια.

Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας στα Λιπάσματα

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στη βιομηχανία για μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν  τα «σπασμένα» μιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στη Κυβέρνηση, αφού όλες οι κυβερνήσεις τάσσονται με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στη βιομηχανία πρέπει να έχει ως αφετηρία το γεγονός ότι τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία της βιομηχανίας και γενικά όλων των μεγαλοβιομηχάνων δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ό,τι συμφέρει τη μία πλευρά είναι ζημία για την άλλη. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, ότι δηλαδή στα πλαίσια μιας «κοινωνικής ειρήνης» μπορούν να ωφεληθούν και τα μεγάλα αφεντικά και οι εργάτες, ή είναι αφελής ή έχει σκοπιμότητα, φυσικά υπέρ των αφεντικών.

Πάνω σε αυτή την αντικειμενική αλήθεια πρέπει να κινηθούν οι αγώνες των εργαζόμενων στη βιομηχανία και πάνω σε αυτή να «κτίσουν» φιλίες, να σφυρηλατήσουν συμμαχίες, να μετρήσουν φίλους και εχθρούς, να δουν με ποιους πρέπει να πάνε και ποιους πρέπει να αφήσουν.

Αυτός ο δρόμος για να πετύχει χρειάζεται την ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μέσα στο εργοστάσιο. Φυσικά με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση και οργάνωση όλων των εργαζομένων του Νομού, μακριά από εργοδοτικά σωματεία-φαντάσματα, σε αντιπαράθεση και με το Εργατικό Κέντρο Καβάλας που στηρίζει τέτοιου είδους «σωματεία».

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

  • ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
  • Η ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ «ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.