«Αναδύθηκε» από τον βυθό του λιμανιού της Καβάλας το βουλιαγμένο ιστιοφόρο [φωτογραφίες]

Το "Sveta Maria" το οποίο είχε βουλιάξει εντός του «Απόστολος Παύλος» εξαιτίας μιας πρόσφατης κακοκαιρίας ανελκύθηκε από ειδικό συνεργείο μετά από μια πολύωρη διαδικασία

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 2019 το ιστιοφόρο “Sveta Maria” με σημαία Βουλγαρίας βούλιαξε ενώ ήταν «δεμένο» στην πλωτή εξέδρα μπροστά από το Τελωνείο στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» εξαιτίας του ισχυρού νοτιά (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ). Λίγες, όμως, μέρες μετά αυτή η εικόνα αποτελεί παρελθόν






Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 ειδικό συνεργείο «ξεκόλλησε» το σκάφος από τον πάτο του λιμανιού μετά από μια πολύωρη διαδικασία.

Το θετικό είναι ότι το σκάφος επέπλεε, παρά τη σοβαρή ζημιά την οποία υπέστη στην αριστερή πλευρά της τσιμεντένιας (!) γάστρας του από τα χτυπήματα στην πλωτή εξέδρα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, ενώ υπενθυμίζεται ότι το σκαρί είναι ιδιοκατασκευή του Βούλγαρου ιδιοκτήτη του.

Μετά την επιτυχή ανέλκυσή του το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε εκτός του λιμανιού της Καβάλας, ενώ από το ατύχημα δεν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων στο λιμάνι.

*Φωτογραφίες: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΓΕΡΑΝΟΙ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ