Περιφερειακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΒΦΛ

Ανακοίνωση – στήριξη του αγώνα των εργαζομένων και του αναγνωρισμένου σωματείου τους

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας πήρε με ανακοίνωση της Περιφερειακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που συνεδρίασε το Σάββατο (11/1) στην Ξάνθη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τη συνεχιζόμενη πρακτική της εργοδοσίας με τη δημιουργία παρένθετων εταιριών και τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων και δηλώνει έτοιμη να συγκρουστεί προκειμένου να μην διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις στο εργοστάσιο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επαναφορά, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη μνημονιακή κανονικότητα»

«Το Σάββατο 11/1/2020 στην Ξάνθη συνεδρίασε η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ, η οποία, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζήτησε και το θέμα των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ καταδικάζει τις πρακτικές της εργοδοσίας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με την δημιουργία παρένθετων εταιριών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την μη τήρηση των συμφωνηθέντων και την απαγόρευση εισόδου για εργασία σε όσους πιστεύουν ότι οι συμφωνίες και οι υπογραφές πρέπει να τηρούνται και να τιμούνται.

Στηρίζουμε τον αγώνα, όπως κάναμε πάντα, του μοναδικού αναγνωρισμένου Σωματείου αλλά και όλων των εργαζομένων στη Βιομηχανία για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την μη ελαστικοποίηση των συμβάσεών τους.

Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο κλείνει το μάτι στην εργοδοσία αλλά ανέχεται και τις κάθε είδους αντεργατικές πρακτικές της.

Άλλωστε αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και στο Καζίνο Θράκης με απολύσεις εργαζομένων, με μη καταβολή δεδουλευμένων στα μέλη του Σωματείου, με άρνηση απόδοσης κρατήσεων υπέρ του Σωματείου από την μισθοδοσία κ.ά.

Η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί για να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επαναφορά, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη μνημονιακή κανονικότητα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των σχέσεων διαπλοκής κράτους – εργοδοτών. Δώσαμε μεγάλες μάχες, και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλος ο ελληνικός λαός, για να βγούμε από τη μνημονιακή επιτροπεία, οι εργαζόμενοι πρέπει να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους».