Ελευθεριάδου σε Μακάριο: Απόδειξε όσα ισχυρίζεσαι ή ζήτα δημόσια συγνώμη!

«Σκληρή» ανακοίνωση της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ περί απειλών που δέχεται από μερίδα των 134 της ΒΦΛ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δημόσια καταγγελία του Μακάριου Λαζαρίδη ότι κάποιοι εργαζόμενοι-μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του [διαβάστε τις δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εδώ].

Μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος [διαβάστε την εδώ] και η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου εγκαλεί τον Μακάριο Λαζαρίδη για τις δηλώσεις του τις οποίες χαρακτηρίζει ως «συκοφαντικές».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ελευθεριάδου.

Αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης…

«Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος θυμήθηκε ότι κατάγεται από την Καβάλα μόνο όταν αποφάσισε ότι θέλει να εκλεγεί βουλευτής, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το θέμα των εργαζομένων της βιομηχανία λιπασμάτων, για να τους συκοφαντήσει. Δήλωσε δημόσια ότι δέχεται δήθεν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας.

Να θυμίσω στον κ. Λαζαρίδη ότι στη Δημοκρατία, υπεύθυνη για την επίλυση τυχών τέτοιων διαφορών είναι η Δικαιοσύνη και όχι τα ΜΜΕ. Πλέον έχει δύο δρόμους: ή να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να αποδείξει τα όσα ισχυρίζεται ή να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους εργαζόμενους που διαπόμπευσε και συκοφάντησε δημόσια και να μαζέψει, όσο μπορεί, τους αίολους ισχυρισμούς του.

Θα πρέπει να καταλάβει, επίσης, ότι την κοινωνία της Καβάλας την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία. Είναι γνωστό ότι δεν θέλει να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των 135 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργασίας για μία ακόμη φορά. Είναι γνωστό ότι δεν έχει διάθεση να υπερασπίσει ούτε τους εργαζόμενους που υπέγραψαν, για να μην χάσουν την εργασία τους, τις κατάπτυστες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Είναι γνωστό ότι για το κόμμα του και για τον ίδιο, η επιχειρηματικότητα συναρτάται αντεργατικές πρακτικές. Όμως, το να φτάνει σε σημείο χωρίς αποδείξεις να κατηγορεί ανθρώπους, ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Την ακραία αυτή συμπεριφορά είμαι βέβαιη ότι δεν γνωρίζει και φυσικά δεν εγκρίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, να συμβουλέψω τον κ. Λαζαρίδη να αφήσει τα νομικά για τους νομικούς και να σταματήσει να εκτίθεται με αναφορές στη νομιμότητα και σε κανόνες που βγάζει απ’ το μυαλό του. Ως πολιτικός θα έπρεπε να γνωρίζει που πρέπει να σταματά και σε ποια χωράφια να μπαίνει. Το Εργατικό Δίκαιο είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερο κομμάτι της νομικής επιστήμης. Κανένα πρόστιμο δεν θα επιβληθεί στην βιομηχανία εάν δεχτεί την παρεχόμενη εργασία των 135 εργαζομένων. Δεν χρειάζεται να υπογράψουν τίποτα γιατί ισχύουν έως και σήμερα οι συμβάσεις με τις οποίες προσλήφθηκαν στο εργοστάσιο.

Η μη αποδοχή της εργασίας τους υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες που εάν δεν τις γνωρίζει καλά θα κάνει να ενημερωθεί.

Περιμένω λοιπόν, όπως και η τοπική κοινωνία, να αρθρώσει, επιτέλους, πολιτικό λόγο και να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση. Υπέρ τίνος θα το επιλέξει ο ίδιος…».