Καβάλα: Τσιμπάει το κρύο, αλλά μην τσιμπάτε από τα καιρικά τρομοσενάρια

Η ομάδα του meteokav προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα... παραπληροφόρησης-Πρόγνωση καιρού και πώς η Σκανδιναβική ψυχρή εισβολή μετατρέπεται σε ένα ήπιο σύστημα το οποίο ακολουθείται από άνοδο της θερμοκρασίας

Πολύς ντόρος έχει ξεσπάσει για την επικείμενη ψυχρή εισβολή ή αλλιώς το λεγόμενο Σκανδιναβικό ψύχος το οποίο θα χτυπήσει την Ευρώπη, αλλά -υποτίθεται- και τη χώρα μας

Η ομάδα του meteokav κάνει μια πρώτη εκτίμηση για τις επικείμενες καιρικές συνθήκες οι οποίες θα επικρατήσουν στην περιοχή, βάζει φρένο στα σενάρια για «επική» ψυχρή εισβολή και προειδοποιεί για τα έντονα φαινόμενα… παραπληροφόρησης τα οποία είναι σε έξαρση.

Η ανακοίνωση-πρόγνωση του meteokav

Για να βάλουμε ορισμένα πράγματα στην θέση τους και να μη δημιουργείται πανικός χωρίς απολύτως κανέναν λόγο!

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε μία ιδιαίτερα σύντομη ψυχρή εισβολή η οποία θα επηρεάσει τμήμα της χώρα μας σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020 και κυρίως την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ωστόσο δεν αναμένονται φαινόμενα στην περιοχή μας διότι ο λεγόμενος αυλώνας θα κινηθεί αρκετά ανατολικότερα επηρεάζοντας την Τουρκία. Έτσι λοιπόν θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κρύο και κατά τόπους ενισχυμένοι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι.

Μάλιστα από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 αναμένεται εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας με νοτιάδες και γενικά αίθριο καιρό.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε αυτά που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, διότι δυστυχώς η παραπληροφόρηση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και για ό,τι νεότερο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.