Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζομένων που βάλλονται από την ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία

Δήλωση του πρώην πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην ΒΦΛ με «καρφιά» προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020 με μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με «φόντο» τις τελευταίες εξελίξεις στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας.




Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης και μέλη του ΔΣ, η νομική τους εκπρόσωπος Χρυσάνθη Υφαντή, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) Μάκης Θεοχάρης.

Μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει δώσει ένα γενικευμένο σήμα αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας. Σχέδια ακραίας αυθαιρεσίας που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτονταν χάρη στις πολιτικές παρεμβάσεις, σήμερα, όχι απλώς νομιμοποιούνται, αλλά ενθαρρύνονται. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και τα Λιπάσματα Καβάλας προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε ελαστικοποίηση της εργασίας και σε αναθέσεις σε εργολάβους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που βάλλονται από την ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία».