ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Η Κυβέρνηση real estate εκποιεί τα Λιμάνια

Κατηγορηματικά αντίθετη στις προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας δηλώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί κόσμο και ΟΤΑ σε αντιδράσεις

Την αντίθεση του στην πρόθεση της Κυβέρνησης για εκποίηση των Λιμανιών όλης της χώρας, ανάμεσα τους και της Καβάλας, έτσι όπως εκφράστηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι αν συμβεί αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση οι ιδιώτες θα έχουν τον έλεγχο της εμπορευματικής κίνησης αλλά και των θαλάσσιων μετακινήσεων και καλούν τους πολίτες και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να αντιδράσουν.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Μονόδρομος η  αντίδραση στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εκποίηση των λιμένων»

«Σε ομιλία του στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε ότι θα πουληθούν εξολοκλήρου οι Οργανισμοί Λιμένος. Αυτό σημαίνει ότι τα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας θα περάσουν σε ιδιώτη, ο οποίος εκτός από τον έλεγχο της εμπορευματικής κίνησης, θα έχει και τον έλεγχο των θαλάσσιων μετακινήσεων, που αφορούν τη σύνδεση της Καβάλα με το νησί της Θάσου και το Βόρειο Αιγαίο.

Ο κ. Πλακιωτάκης όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά ανακοίνωσε την επιστροφή στον έλεγχο του Υπουργείου 71 Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ή λιμενικών εγκαταστάσεων υποδοχής πλοίων, με αποτέλεσμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Θάσου και πιθανόν το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας να ξεπουληθούν, σύμφωνα με το σχέδιο τους, μαζί με τα υπόλοιπα λιμάνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με το σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ετοιμάζει η Κυβέρνηση real estate. Άλλωστε, είχε προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες διασφάλιζε το δημόσιο χαρακτήρα των λιμένων και στήριζε τη συμμετοχή των δήμων σε ένα μεγάλο αριθμό λιμένων της χώρας.

Η αντίδραση στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εκποίηση των λιμένων θα πρέπει να αποτελεί  μονόδρομο τόσο για τους πολίτες όσο και για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όσων εμπλέκονται με τη λειτουργία των λιμένων».