Στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά του νομού Καβάλας [βίντεο, φωτογραφίες]

Χιονίζει από τα 200 μέτρα υψόμετρο και πάνω, χιονόνερο στην πόλη της Καβάλας-Ισχυρός παγετός το βράδυ-Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο-Διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί της Θάσου

Στα λευκά «ντύθηκαν» οι ορεινές και ημιορεινές του Νομού Καβάλας από το μεσημέρι και μετά της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020, με την… τιμητική τους να έχουν το βόρειο κομμάτι του Παγγαίου και της Θάσου και ορισμένα τμήματα του ορεινού όγκου του δήμου Καβάλας, όπως το Βουνοχώρι και η Λεκάνη του δήμου Νέστου.

Στον δρόμο για το Δασικό Χωριό του Παγγαίου



Το χιόνι έφτασε μέχρι τον Άγιο Σίλα, ενώ στην πόλη της Καβάλας έβρεχε από το πρωί, κατά τόπους ισχυρά και κατά διαστήματα έριχνε χιονόνερο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, πλην της -γνωστής πλέον- συσσώρευσης υδάτων μετά τον Μπάτη, στη Μόμα και διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε χωριά της Θάσου, ενώ όσοι κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το βράδυ και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ισχυρός παγετός.

Πάνω από 10 πόντους χιόνι στο Λυκόστομο Φωτογραφία: Γεωργία Σιδηροπούλου

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2020 και κατόπιν θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά, όμως το δριμύ ψύχος θα παραμείνει, ιδιαίτερα στα ορεινά του Νομού.

Βίντεο από τη μεσημεριανή χιονόπτωση στις παρυφές της πόλης

«Δεμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το BLUE STAR MYCONOS

Όπως αναφέρει το kavalaportnews.gr, το BLUE STAR MYCONOS θα παραμείνει «δεμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης λόγω της απαγόρευσης απόπλου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι πνέουν στο βόρειο Αιγαίο (διαβάστε εδώ για την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου) και θα αποπλεύσει για το λιμάνι της Καβάλας μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα σε πραγματικό χρόνο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.