Νέα Καρβάλη: Διαμαρτυρίες κατοίκων για τα αέρια της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων

Οι πολίτες «μένουν μέσα» αλλά τα αέρια και οι... μυρωδιές «βγαίνουν έξω» - Κάτοικοι της Καρβάλης αλλά και των ανατολικών συνοικιών κάνουν λόγο για «αυξημένη δραστηριότητα» της Βιομηχανίας τις τελευταίες μέρες

Το «θέμα» δεν είναι καινούριο. Απασχολεί την τοπική κοινωνία, χρόνια τώρα. Ενίοτε, όταν οι συνθήκες το «ευνοούν», βγαίνει ξανά στην επιφάνεια. Και τότε αρχίζουν τα παράπονα, εύλογα. Ο λόγος για το «αποτύπωμα» της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην ατμόσφαιρα της Καβάλας και τις επιπτώσεις που άμεσα έχει ειδικά στους κατοίκους των ανατολικών συνοικιών (Αγία Βαρβάρα, Περιγιάλι, Άγιο Κωνσταντίνο κ.λπ.) και, φυσικά της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού.

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020 το KAVALA POST δέχθηκε για μια ακόμη φορά παράπονα κατοίκων από τη Νέα Καρβάλη σχετικά με την αυξημένη -όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι- «δραστηριότητα» του εργοστασίου τις τελευταίες μέρες· μία δραστηριότητα που, όπως λένε, «φτάνει» στα σπίτια τους από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα με τις «βαριές» μυρωδιές.

Επιπλέον, η «δραστηριότητα» αυτή φαίνεται ξεκάθαρα και «δια γυμνού οφθαλμού» και στην ατμόσφαιρα, όπως μαρτυρά η φωτογραφία που δημοσιεύουμε η οποία τραβήχτηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι καταγγελίες των κατοίκων αναφέρουν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες, μέρες «καραντίνας» για τους περισσότερους.