Ο καιρός στην Καβάλα: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα

Φθινοπωρινό το σκηνικό τη Μεγάλη Τετάρτη-Πώς θα κυλήσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα-Με τι καιρό (δεν) θα ψήσουμε τον οβελία

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του meteokav.gr, από τις νυχτερινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης 14 Απριλίου 2020 σταδιακά θα ξεκινήσουν τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις αρχικά από το βόρειο-δυτικό κομμάτι του Νομού Καβάλας και σύντομα θα επεκταθούν στο σύνολό του.

Κατά τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης 15 Απριλίου 2020 τα φαινόμενα θα αποκτήσουν μέτρια ένταση, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και έτσι οι βροχές θα σταματήσουν πριν τις πρώτες απογευματινές ώρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα και δε θα ξεπεράσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι πιθανές χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές άνω των 1.000 μέτρων.




Την υπόλοιπη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι αίθριος χωρίς φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο και να φτάνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020, όπου προβλέπεται μεν καλοκαιρία, αλλά δεν προβλέπεται… ψήσιμο του οβελία, σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.