Μεγάλο Σάββατο στο Χαλκερό: Νέφος και μυρωδιά «έπνιξαν» το χωριό [φωτογραφίες]

Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων σε ΜΜΕ και τοπικές Αρχές - «Δεν βλέπαμε ούτε στα δύο μέτρα, η μυρωδιά μάς έκαιγε τον λαιμό, συνηθισμένο το φαινόμενο της αργίες και τα Σαββατοκύριακα»

Όλο και συχνότερα τελευταία σημειώνονται διαμαρτυρίες κατοίκων της Νέας Καρβάλης, του Χαλκερού αλλά και των ανατολικών συνοικιών της Καβάλας για πυκνό νέφος και μυρωδιές που «κατακλύζουν» την ατμόσφαιρα, ειδικά όταν πνέουν ανατολικοί άνεμοι, ωστόσο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 18 Απριλίου 2020 η οργή των κατοίκων του Χαλκερού «ξεχείλισε».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η «επιβάρυνση» του χωριού τους από νωρίς το πρωί ήταν τέτοια που κάποιος «δεν μπορούσε να δει ούτε στα δύο μέτρα, δεν βλέπαμε το σπίτι του διπλανού μας!», ενώ η έντονη μυρωδιά που «συνόδευε» το νέφος «έκαιγε τον λαιμό».




Οι κάτοικοι του Χαλκερού «βγήκαν» στους δρόμους χωριού και τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο, ενώ κάποιοι από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Σύμφωνα με τους ίδιους, μία ώρα μετά τις καταγγελίες τους, η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά.

«Το φαινόμενο είναι συχνό και σχεδόν πάντα παρατηρείται στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα», λένε οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών το οπτικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) που αποδεικνύει, όπως λένε, ότι το νέφος και οι μυρωδιές προέρχονται από το Εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.