Μεταβολή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [καιρικοί χάρτες]

Ενισχυμένοι οι άνεμοι στο Αιγαίο-Πόσο θα επηρεάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας την Ανατολική Μακεδονία και την Καβάλα και πότε βελτιώνεται ο καιρός

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, την πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη 21 Απριλίου 2020 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα ηπειρωτικά, για να επιδεινωθεί εκ νέου από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου. Στο βόρειο Αιγαίο η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Χιόνια θα σημειωθούν πάνω από τα 1000-1200 μέτρα στα κεντρικά και βόρεια και τα 1400-1500 μέτρα στη Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου. Στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Καβάλα αναμένονται τοπικές βροχές ήπιου χαρακτήρα την Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς Κελσίου. Από την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ σταδιακά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει να ανεβαίνει και ο υδράργυρος.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

northmeteo.gr