Καιρός: Αστάθεια σαν την… αστάθεια στην καθημερινότητα: Ανοιξιάτικες βροχές και καταιγίδες [καιρικός χάρτης]

Το ίδιο καιρικό μοτίβο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, επηρεάζοντας τα ορεινά τμήματα του Νομού Καβάλας και πιθανώς πρόσκαιρα και τα πεδινά και παραθαλάσσια

Πιστή στο ραντεβού της εποχής η καιρική αστάθεια η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις επόμενες ημέρες, ακολουθώντας την… αστάθεια της καθημερινότητάς μας, με την πρόσκαιρη καταιγίδα στα ορεινά του Νομού Καβάλας τα ξημερώματα της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020 να στέλνει το ανάλογο… μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν στα ορεινότερα και δυτικότερα τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και κυρίως στα ηπειρωτικότερα τμήματα της ευρύτερης δυτικής χώρας.

Αργότερα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ορεινή Θεσσαλία και στα ενδότερα τμήματα της Μακεδονίας και αργότερα πιθανώς σε πεδινότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και νότιοι 4-5 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στα ορεινά τμήματα του Νομού Καβάλας, ενώ τοπικά είναι πιθανόν να επηρεάσουν πρόσκαιρα και τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, ιδίως τις απογευματινές ώρες, ένα καιρικό μοτίβο το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από 14 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τον καιρό της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020 στον παρακάτω χάρτη

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr