Καιρός: Σύντομο πέρασμα κακοκαιρίας από τη Βόρεια Ελλάδα-Βρέχει στην Καβάλα

Ένα σύντομο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου από τα Βαλκάνια προκαλεί τοπικές βροχές και καταιγίδες-Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός και θα ανέβει η θερμοκρασία

Ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια κινείται ήδη νότια και προκαλεί μεταβολή του καιρού η οποία θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο της Τετάρτης 6 Μαΐου 2020 και Πέμπτης 7 Μαΐου 2020, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Όμως, η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη, αφού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020από τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στη Θράκη, όπου ήδη βρέχει, όπως και στην Καβάλα, οι οποίες βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και μετά το απόγευμα το Βόρειο Αιγαίο (βλ. παρακάτω χάρτη).

Τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 7 Μαΐου 2020 τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όμως θα είναι εξασθενημένα και θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ θα έχουν σταματήσει στα βόρεια. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης γρήγορα οι βροχές θα σταματήσουν και στα κεντρικά.

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.