Εργαζόμενοι στα Πετρέλαια της Καβάλας: Είμαστε έτοιμοι και πάλι να βάλουμε «πλάτη»

«Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Καβάλας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, δηλώνοντας ότι θα εργαστούν για να επιστρέψει η πετρελαιοπαραγωγή στη σταθερότητα

Έτοιμοι να συνδράμουν και πάλι με τρόπο ουσιαστικό έτσι ώστε να μείνει η Ελλάδα στον «χάρτη» των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών και να συνεχιστεί η δραστηριότητα στον Πρίνο δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» τονίζει ότι τα μέλη της είναι διατεθειμένα για μια ακόμη φορά να βάλουν «πλάτη» έτσι ώστε να ξεπεραστεί και αυτή η «κρίση» που έχει «φέρει» η πανδημία του κορονοϊού με την κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Επιζητούμε λύσεις χωρίς εγωισμούς, με ανιδιοτέλεια, και την αρωγή των τοπικών φορέων και της Πολιτείας…

«Σας γνωρίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του Σωματείου μας, με όσους βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Καβάλας. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων εξηγήσαμε στους τοπικούς φορείς την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρία, από την πτώση τιμών του πετρελαίου ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τους τονίσαμε πως όπως σε κάθε κρίση που διαχρονικά βίωνε η εξορυκτική δραστηριότητα της εταιρείας (1991, 1998-99, 2005, 2013), έτσι και σήμερα, ήμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε «πλάτη» για την δημιουργία συνθηκών εξόδου από την κρίση. Ξεκαθαρίσαμε όμως, ότι η βοήθεια μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενός σχεδίου αλληλοσεβασμού και κοινό όραμα βασιζόμενο στις ξεκάθαρες αρχές και αξίες που διέπουν την μακρόχρονη πορεία της εταιρίας και εξυπηρετεί όλους αυτούς τους ιδιαίτερους σκοπούς, της ενίσχυσης της εθνικής και τοπικής οικονομίας, της διατήρησης της χώρας μας στον χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, διαχειριζόμενοι εθνικό πλούτο και κρατικές εγκαταστάσεις και σεβόμενοι την υγιή επιχειρηματικότητα.

Όλοι οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν με τη σειρά τους την ταύτιση με τις απόψεις μας και τη στήριξή τους για τη συνέχιση λειτουργίας των πετρελαίων της Καβάλας, ώστε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα οφέλη προς την τοπική κοινωνία που τόσο πολύ, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη.

Με βάση τα παραπάνω καταθέτουμε την ξεκάθαρη θέση μας, ότι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και πάλι, αναδεικνύοντας και μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, προκρίνοντας την απασχόληση με αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεων.

Το Σωματείο μας όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Καβάλας, συνηθισμένο να πρωτοστατεί, εξοικειωμένο σε φουρτούνες και αγώνες, δεν μένει απαθές και επιζητά λύσεις χωρίς εγωισμούς, με ανιδιοτέλεια, και την αρωγή των τοπικών φορέων και της πολιτείας, να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτόν τον σκόπελο επιστρέφοντας στην σταθερότητα και την αισιόδοξη προοπτική».