Καιρός στην Καβάλα: «Φραγμός» στις υπερβολές. Ζέστη ναι, αλλά δεν θα γίνουμε… Σαχάρα

Οι θερμοκρασίες στα παράκτια και στα ηπειρωτικά του Νομού-Πότε θα αρχίσει να πέφτει ο υδράργυρος και οι διευκρινίσεις περί της «θερμής εισβολής» από την ομάδα του Meteokav

Έρχεται κύμα ζέστης το οποίο θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, όμως κάποιες περιοχές θα τη γλυτώσουν, μεταξύ αυτών και ο Νομός Καβάλας, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει στα παράκτια τους 30 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας τον όρο «καύσωνα» επιεικώς ανεδαφικό, ενώ δεν αποκλείεται τα πρωινά να υπάρξουν τοπικές ομίχλες.

Η πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μια μικρή διευκρίνιση για την «θερμή εισβολή» που επηρεάζει την χώρα μας από σήμερα. Στην περιοχή μας δεν θα παρατηρηθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Ιδίως στα παράκτια, η θερμοκρασία μετά βίας θα φτάσει τους 30 °C το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2020 οπού και θα έχουμε την κορύφωση της θερμής μεταφοράς. Στα ηπειρωτικά τοπικά θα παρατηρηθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 35°C ίσως τοπικά και πρόσκαιρα και λίγο υψηλότερα. Ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.