Εκδήλωση του ΚΚΕ Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στην πολιτική συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Βασίλης Καταπόδης-Τα θέματα που θέτει το ΚΚΕ και η ανακοίνωση-κάλεσμα του κόμματος

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση την Παρασκευή 5 Ιούνη 2020 στις 19:00 στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στην πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Βασίλης Καταπόδης.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του ΚΚΕ Καβάλας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προβάλουμε την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που υποβαθμίζουν σταθερά και διαχρονικά το περιβάλλον, εμπορευματοποιούν τη γη, τον αέρα, το νερό, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, επιβαρύνουν τον οικιστικό ιστό.

Για τον λαό της Καβάλας αποτελούν «αιτίες πολέμου» η διαχείριση των απορριμμάτων και το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα με το εργοστάσιο που δρομολογείται στο Εσκί Καπού, η τεράστια επιβάρυνση των ανατολικών συνοικιών με τη συνύπαρξη του ΧΥΤΑ, της ΒΙΠΕ, μεγάλων ρυπογόνων εργοστασίων, όπως τα πετρέλαια και η ΒΦΛ, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στα Τενάγη των Φιλίππων που κάθε χρόνο πλήττονται, η εξαίρεση της ΠΕ Καβάλας από την εναέρια αντιχαλαζική προστασία με τα γνωστά κάθε χρόνο αποτελέσματα σε Παγγαίο και Νέστο, με τους αγρότες να πληρώνουν τα σπασμένα.

Η άναρχη και σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οικιστική δόμηση, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, με πιο πρόσφατο τον εμπαιγμό προς τον καβαλιώτικο λαό από την κεντρική και τοπική διοίκηση για την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το ξεπούλημα της δημόσιας γης, πολύ σύντομα του λιμανιού της Καβάλας και της αλάνας της Ηρακλείτσας.

Για αυτά και τόσα άλλα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και των χωριών, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία, το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική δράση και συσπείρωση.