ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Το Περιβάλλον δεν σώζεται με διακηρύξεις ευαισθησίας κάθε 5 Ιουνίου

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Ανακοίνωση για την προστασία και την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης η λελογισμένη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και ο περιορισμός των ρύπων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Η υγειονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη αποδεδειγμένα συνδέεται με την κλιματική κρίση και την πίεση που δέχεται η βιοποικιλότητα, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που έχει ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Η λήψη μέτρων για την προστασία του, αλλά και για την αποκατάστασή του, στις περιπτώσεις που αυτό έχει επιβαρυνθεί, αποτελεί προτεραιότητά για μας. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τους λόγους για τους οποίους οφείλουμε πρωτίστως να αγωνιστούμε, δηλαδή τη ζωή και το φυσικό περιβάλλον έναντι της μεγιστοποίησης του κέρδους.

Την εποχή της κλιματικής κρίσης, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον η ψήφιση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του νόμου ενάντια στο περιβάλλον και υπέρ των όποιων συμφερόντων μικρών ή μεγάλων. Ειδικά για την περιοχή μας, είναι σημαντικό να υπάρξει έλεγχος της ρύπανσης στην ανατολική πλευρά της πόλης της Καβάλας και να δημιουργηθεί ένα σχέδιο απορρύπανσης της περιοχής.

Οφείλουμε να θωρακίσουμε τις περιοχές μας από εκτεταμένες εξορύξεις, οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο να αλλοιώσουν το φυσικό περιβάλλον και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής προϋποθέτει τη δυνατότητα ύπαρξης και πρόσβασης σε βασικά αγαθά απαραίτητα για την ύπαρξή τους, όπως είναι για παράδειγμα το νερό που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.

Το περιβάλλον δεν έχει ανάγκη από διακηρύξεις ευαισθησίας κάθε 5 Ιουνίου, αλλά από γνώση, σχέδιο, συμμετοχή και κυρίως δράση από όλους μας.