Καβάλα: Επανέρχεται η… περίοδος των καταιγίδων. Καιρική αστάθεια τις επόμενες μέρες

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τον Δήμο Παγγαίου-Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά έντονα-Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και η τάση του καιρού τις επόμενες μέρες

Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα φαίνεται ότι επανέρχεται η καιρική αστάθεια στην Ανατολική Μακεδονία, τις επόμενες μέρες (βλ. παρακάτω μετεώγραμμα) με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά πιθανώς να είναι έντονες, ενώ ήδη, ξημερώματα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020, έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή βροχή και μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών πλήττουν τον Δήμο Παγγαίου.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία (κυρίως στα ορεινά) και στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ στα νοτιότερα και έως μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός