Επανέρχεται ο άστατος καιρός στην Ανατολική Μακεδονία [καιρικοί χάρτες]

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς έντονες, αναμένονται και πάλι στη βόρεια Ελλάδα, με την αστάθεια να επιμένει και τις επόμενες ημέρες

Επανέρχεται ο άστατος καιρός κυρίως στα βορειότερα τμήματα της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς έντονες.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Ήπειρο, τα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής χώρας και την Δυτική Μακεδονία και μέχρι τις βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την Κεντρική Μακεδονία και μέχρι αργά το βράδυ την Ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (παράκτια) θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της Μακεδονίας, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα γενικευτούν πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί-βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr Φωτογραφία: Μάκης Καρολίδης