«Θάφτηκε» κάτω από το χαλάζι η πόλη της Δράμας [βίντεο, φωτογραφίες]

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί, ξεριζώθηκαν δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ από τις ισχυρές ριπές του ανέμου-Τοπικό, αλλά ισχυρό το φαινόμενο-Γιατί επλήγη με τόση σφοδρότητα η Δράμα-Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια

Ισχυρό, παρά την τοπικότητά του, ήταν το πέρασμα της καταιγίδας από την πόλη της Δράμας, συνοδεία ισχυρής χαλαζόπτωσης, τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020. Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί, ξεριζώθηκαν δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ από τις ισχυρές ριπές του ανέμου, ενώ συνεργεία του Δήμου «επιστράτευσαν» μέχρι και… μπουλντόζες για να απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους, όπως φαίνεται και στο βίντεο το οποίο ανάρτησε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος (βλ. παρακάτω).

Η καταιγίδα προήλθε από έναν καταιγιδοπυρήνα ο οποίος δημιουργήθηκε ουσιαστικά πάνω από την πόλη της Δράμας και λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών παρέμεινε στάσιμος πάνω από την περιοχή για περίπου 1 ώρα (έπειτα άρχισε να διαλύεται).

Η τοπικότητα ήταν εξαιρετικά μεγάλη, αφού περιοχές ακριβώς νοτιότερα της πόλης έμειναν σχεδόν ανεπηρέαστες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περιοχές στο νότιο τμήμα της πόλης κατέγραψαν 13mm, ενώ στο κέντρο μετεωρολογικός σταθμός, πριν διακοπεί η λειτουργία του, είχε καταγράψει 30mm υετού (30 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο).

Η συνολική ποσότητα υετού η οποία έπεσε σίγουρα ήταν παραπάνω, αφού ο υπολογισμός έχει μεγάλο σφάλμα λόγω του χαλαζιού.

Σημειώνεται ότι η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε βίντεο από τη χαλαζόστρωση στη Δράμα

*Πηγή: northmeteo.gr dramaweather.gr