Στο ίδιο… ασταθές μοτίβο ο καιρός με βροχές και καταιγίδες-Καιρικοί χάρτες και αναλυτική πρόγνωση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πιθανώς τοπικά έντονα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία-Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ο χορός της… καιρικής αστάθειας καλά κρατεί και στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς έντονες, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Αναλυτικότερα την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο κατά τόπους.

Στις ανωτέρω περιοχές τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά τις απογευματινές ώρες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στα ορεινότερα) και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες.

Σταδιακά και μέχρι τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα με εξαίρεση τους κάμπους της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, καθώς και στην Πελοπόννησο (με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα).

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέχρι αργά το απόγευμα και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός