Εργαζόμενοι στις Χημικές Βιομηχανίες: Να βάλει οριστικά τέλος η πολιτεία στα «τρωκτικά»

Σκληρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με αφορμή την ίδρυση της 7ης παρένθετης εταιρίας από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με παραινέσεις προς ΚΕΑΟ και Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Η προσπάθεια του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να ιδρύσει και 7η παρένθετη επιχείρηση στα Λιπάσματα Καβάλας, αποτέλεσε την αιτία για την έκδοση της οξύτατης ανακοίνωσης της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Εργατοϋπαλλήλων στις Χημικές Βιομηχανίες της Ελλάδας, με την οποία ζητείται να σταματήσει η πολιτική κάλυψη που απολαμβάνει.

Στην ανακοίνωση της η ΟΕΧΒΕ αναρωτιέται γιατί το ΚΕΑΟ δεν έλεγξε τη νεοσυσταθείσα εταιρία και για ποιο λόγο δεν έχει μέχρι σήμερα ελεγχθεί η συνυπαιτιότητα και συνυπευθυνότητα της νέας εταιρίας φάντασμα του Λαυρεντιάδη;

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατούπαλλήλων των Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος

«Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πολιτική κάλυψη στον “επιχειρηματία” Λαυρέντη Λαυρεντιάδη»

«Οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη στην υπόθεση των Λιπασμάτων είναι γνωστές σε όλους, έχουν δε επικυρωθεί με δικαστικές αποφάσεις υπέρ  των εργαζομένων.

Ο τρόπος με τον οποίο σύστηνε τις παρένθετες εταιρίες προκειμένου να κρύψει τα ίχνη του, να ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο και να φορτώσει τα χρέη του στις πλάτες του Ελληνικού Λαού καταδεικνύεται με εμφατικό τρόπο.

Με τον ίδιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο το ΚΕΑΟ ύστερα από γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, λαμβάνοντας υπόψη πληθώρα στοιχείων, έχει πολλάκις  αποφασίσει την συνυπαιτιότητα και συνυπευθυνότητα των Επιχειρήσεων του Λαυρεντιάδη στο εργοστάσιο Λιπασμάτων. Με τον τρόπο αυτό υπερασπίζεται  και διασφαλίζεται το Δημόσιο Συμφέρον ενώ ταυτόχρονα κατακυρώνονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ενώ θα περίμενε κανείς με την ίδρυση της 7ης (αν είναι δυνατόν!!!!) σε σειρά παρένθετης εταιρίας Λιπάσματα Καβάλας LTD, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που συστήθηκε και λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο, το ΚΕΑΟ να ενεργήσει άμεσα, όπως στο παρελθόν και να ελέγξει την νεοσυσταθείσα παρένθετη εταιρία, αντ’ αυτού κάποιοι μεθοδεύουν παρεμβάσεις;;; για την ανατροπή όλων των προηγούμενων αποφάσεων.

Αλήθεια τί ακριβώς καλείται να αποφασίσει η επιτροπή του ΙΚΑ στην συνεδρίαση της Δευτέρας 6/07/2020;

Ποιο είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση;

Για ποιον λόγο καταγράφεται σιγή ιχθύος απέναντι στην Ίδρυση της νέας εταιρίας στο εργοστάσιο Λιπασμάτων;

Γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα ελεγχθεί η συνυπαιτιότητα και συνυπευθυνότητα της νέας εταιρίας φάντασμα του Λαυρεντιάδη;

Οι προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις προκειμένου ο κ. Λαυρεντιάδης να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές απέναντι στους εργαζόμενους είναι δεσμευτικές και επιβάλλεται να περιφρουρηθεί η υλοποίησή τους.

Ως Ομοσπονδία δεν θα μείνουμε απαθείς παρατηρητές. Είμαστε σθεναρά απέναντι σε όσους επιβουλεύονται ή “κάνουν πλάτες” για να ολοκληρωθεί η εγκληματική πράξη σε βάρος του δημοσίου, των εργαζομένων και του εργοστασίου φορτώνοντας τα χρέη του Λαυρεντιάδη στις πλάτες του ήδη εξαντλημένου Ελληνικού Λαού…

Οι πρακτικές της “αρπαγής” που εκπροσωπεί ο κ. Λαυρεντιάδης είναι η νοσηρή και όχι η υγιής επιχειρηματικότητα που έχει ανάγκη ο Τόπος. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους συντεταγμένα να βάλει ένα οριστικό τέλος στα “ τρωκτικά”.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ακραία παραβατικότητα Λαυρεντιάδη και σε όσους, εντός ή εκτός, συνεχίζουν να τον καλύπτουν. Ο Υπουργός καλείται άμεσα να πράξει τα δέοντα.

Καμία ανοχή στην ανομία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.»