Δύο φωτιές σχεδόν την ίδια ώρα ανατολικά της Καβάλας

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα-Οι φωτιές ξέσπασαν σε χαμηλή βλάστηση και δεν επεκτάθηκαν-Προσοχή κατά τις υπαίθριες δραστηριότητες: Αυξημένος ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς

Δύο φωτιές σχεδόν την ίδια ώρα ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2020 ανατολικά της Καβάλας. Η πρώτη ξέσπασε κοντά στη Νέα Καρβάλη σε χαμηλή βλάστηση, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καβάλας να αντιμετωπίζει έγκαιρα το περιστατικό, ενώ η δεύτερη στη Ζαρκαδιά, ομοίως σε ξερά χόρτα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χρυσούπολης να τη σβήνει αμέσως.

Οι κλιματικές συνθήκες, πάντως, είναι ιδανικές για την εκδήλωση πυρκαγιάς (διαβάστε εδώ σχετικά) και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις υπαίθριες δραστηριότητες, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνιστά την αποφυγή δραστηριοτήτων οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (πχ. μπάρμπεκιου), ιδιαίτερα κοντά σε δασικές περιοχές, ενώ αν αν κάποιος αντιληφθεί την εκδήλωση φωτιάς θα πρέπει να τηλεφωνεί ΑΜΕΣΩΣ στο 199.

*Φωτογραφία αρχείου