Καβάλα: Περιμένοντας… θερμό επεισόδιο. Ανεβαίνει ο υδράργυρος-Βίντεο με την πορεία των θερμών αέριων μαζών

Ποιες μέρες αναμένεται να «σφίξουν οι ζέστες» και σε ποιες περιοχές θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα-Η κορύφωση του κύματος ζέστης και η εκτόνωση του φαινομένου

Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος, φτάνοντας την ερχόμενη εβδομάδα σε επίπεδα καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Έτσι, οι θερμοκρασίες οι οποίες το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 θα φτάνουν τοπικά τους 38-39 βαθμούς, από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 θα παρουσιάσουν μικρή προοδευτική άνοδο σπάζοντας κατά τόπους το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29- Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τάση για εξασθένιση του φαινομένου από εκεί και έπειτα.

Στην Καβάλα δεν θα «χτυπήσει» 40άρια, ωστόσο το εν λόγω τριήμερο η ζέστη θα είναι έντονη, με την άπνοια να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες των θερμοκρασιών σε ύψος περί τα 1.500 μέτρα, επίπεδο της ατμόσφαιρας στο οποίο μελετώνται οι κινήσεις θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Δείτε στο βίντεο την πορεία της εξέλιξης των θερμών αέριων μαζών

*Πηγή: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος-meteo.gr