Λιμεναρχείο Καβάλας: Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα τον Δεκαπενταύγουστο

Συστάσεις προς τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να μεριμνήσουν για τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων-Πότε θα περιοριστεί η αστάθεια

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ (14 Αυγούστου 2020 12:30 τοπική ώρα) ότι θα υπάρξει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού και προβλέπονται από αργά το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στη βόρεια Ελλάδα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική, από αργά το απόγευμα του Σαββάτου 15 Αυγούστου 2020 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 οπότε θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Το Λιμεναρχείο προτρέπει τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να μεριμνήσουν για τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να πληροφορούνται έγκαιρα από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες οι οποίες θα επικρατούν στην περιοχή τους.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα πεδινά της Ανατολικής Μακεδονίας και δη τα ορεινά, χωρίς να αποκλείεται να επεκταθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.