Ανατολική Μακεδονία, Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες [καιρικός χάρτης]

Πότε θα υποχωρήσει η αστάθεια-Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στα κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες, αλλά και ισχυρούς βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Πιο συγκεκριμένα:

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
Στην Ήπειρο, την δυτική και την Μακεδονία σταδιακά μέσα στο πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες και δεν αποκλείονται μπόρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά κυρίως της κεντροανατολικής Μακεδονίας. Μετά το μεσημέρι καταιγίδες σταδιακά θα σημειωθούν σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας (πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις). Περιοχές που παρουσιάζουν αρκετά χαμηλές πιθανότητες εκδήλωσης καταιγίδων είναι οι κεντροανατολικές του Νομού Χαλκιδικής. Προς αργά το βράδυ καταιγίδες θα τείνουν να επηρεάσουν τα βορειότερα της Θεσσαλίας και τα δυτικότερα της Θράκης, ενώ ταυτόχρονα ο καιρός θα βελτιωθεί στην κεντρική και σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Σε ενίσχυση από το βράδυ αρχικά στο Ιόνιο έως 7-8 μποφόρ τοπικά στα ανοιχτά. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι και στην κεντρική Μακεδονία από το βράδυ έως 6 μποφόρ (τοπικά στον Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ).

Θερμοκρασία: Το μεσημέρι θα αγγίξει τους 32-34°C τοπικά (στα ενδότερα πεδινά της Θεσσαλίας έως 36-37°C), στα παράκτια και νησιωτικά τμήματα κοντά στους 27-29°C. Νωρίς το πρωί θα υποχωρήσει στους 18-22°C στα πεδινά ηπειρωτικά και στους 23-25°C στα παράκτια. Να σημειωθεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων η αίσθηση δυσφορίας στα βόρεια θα υποχωρήσει το βράδυ.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
Στη Θράκη και στην ανατολική Θεσσαλία νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες (μικρότερες οι πιθανότητες για το νομό Ροδόπης). Ο καιρός μέχρι το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι δεν αποκλείονται πρόσκαιρες μπόρες στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και τις εγγύτερεςς σε αυτόν περιοχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 6-7 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ. Στον Θερμαϊκό 6-7 μποφόρ, σε μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στα πεδινά της Θεσσαλίας (κατά 2-3°C).

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε την ανάπτυξη των φαινομένων στον παρακάτω χάρτη

*Πηγή: northmeteo.gr