Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της από την έντονη βροχόπτωση [φωτογραφίες]

Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν και διασώθηκαν από την Πυροσβεστική από αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε σε χείμαρρο ενώ ακόμη 5 οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους

Σφοδρό ήταν το χτύπημα της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2020 στο νησί της Θάσου όπου προκλήθηκαν πλημμύρες και ορμητικοί χείμαρροι.
Τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, απεγκλωβίστηκαν και διασώθηκαν από άντρες της Πυροσβεστικής από αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε σε χείμαρρο, μισή ώρα μετά τις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή της Σκάλας Μαριών.

φωτογραφίες: Θάσος Νερό Sos

Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο από τους πυροσβέστες και είναι καλά στην υγεία τους. Πρόσθετα η Πυροσβεστική κλήθηκε και για την παράσυρση από ορμητικούς χειμάρρους τεσσάρων αυτοκινήτων και μίας μοτοσικλέτας, στα Λιμενάρια, ωστόσο όταν έφτασαν εκεί δεν εντόπισαν τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 7 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα και αυτή την στιγμή παραμένει σε εξέλιξη μία άντληση από ένα τυπογραφείο. Έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές, ενώ πλέον ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στο νησί.

φωτογραφίες: Θάσος Νερό Sos

Πηγή: news247.gr