Ανατολική Μακεδονία, Καβάλα: «Επανέρχονται» οι βροχές και οι καταιγίδες

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός-Πότε θα επηρεάσει την περιοχή μας-Προσοχή σε όσους κινούνται κοντά σε ρέματα και σε «Ιρλανδικές διαβάσεις»

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νέα μεταβολή από αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 επηρεάζοντας κατά βάση τα ανατολικότερα τμήματα της χώρας με έμφαση στη Μακεδονία με βροχές, καταιγίδες και ενίσχυση των βορειάδων στα πελάγηχωρίς ωστόσο ιδιαίτερη μεταβολή στη θερμοκρασία.

Ο καιρός το επόμενο διήμερο-Πότε έρχονται καταιγίδες

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις κυρίως πάνω από τη Μακεδονία. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν αρχικά πάνω από τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης, όπου και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά διαστήματα και κατά τόπους. Μέσα στο απόγευμα θα επηρεαστούν και πεδινές περιοχές των περιοχών αυτών. Παράλληλα, προς το απόγευμα/βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκτείνονται νοτιότερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια με μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν πρόσκαιρα και πεδινά τμήματα των περιοχών αυτών προς αργά το βράδυ. Μικρή πιθανότητα για σύντομες μπόρες και σε περιοχές της Ηπείρου. Ο καιρός στα βόρεια μέχρι αργά το βράδυ θα έχει βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα παράκτια το μεσημέρι η θαλάσσια αύρα θα φτάνει τα 2-3 μποφόρ και στα πελάγη βορειάδες 4-5 μποφόρ και από αργά το βράδυ σταδιακά στο κεντρονότιο Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά σε ένταση και διεύθυνση κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας.

Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά (μακρυά από τη θάλασσα) από 18-21°C έως 35-37°C, στα παράκτια από 22-25°C έως 29-32°C και στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 23-25°C έως 28-30°C.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο, μέχρι τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις σε Θράκη, ανατολική Στερεά, Εύβοια και πιθανώς ανατολική Πελοπόννησο, οι οποίες θα είναι αυξημένες και υπάρχει η πιθανότητα να σημειώνονται μπόρες κυρίως σε Θράκη, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Υπαρκτή η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων και στα πεδινότερα αυτών των περιοχών (ωστόσο καθώς υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα, παρακαλούμε να ελέγχεται για τυχόν νεότερα δελτία). Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος παντού, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά της δυτικής Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει πιθανότητα για μπόρες τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: αρχικά παντού βόρειοι 2-3 μποφόρ (έως 4 στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικότερα της Θράκης), στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά στα κεντρονότια 8 μποφόρ. Σε εξασθένηση στα ηπειρωτικά προς το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr