Θάσος: Καταρράκτες και μικρές λίμνες στην καρδιά του Θεολόγου! [βίντεο, φωτογραφίες]

Το νησί δε σταματάει να εκπλήσσει τους επισκέπτες του «γεννώντας» διαρκώς σημεία γεμάτα φυσική ομορφιά-Πώς φτάνει κανείς στην Κεφαλόγουρνα η οποία αναδείχτηκε από την ίδια τη Φύση και τις βροχές

Η Θάσος δεν σταματάει να εκπλήσσει τον επισκέπτη της σε κάθε γωνιά της, από τη θάλασσα μέχρι το βουνό. Η Φύση φροντίζει γι’ αυτό και φέτος αποφάσισε να  «αναγεννήσει» ένα μέρος το οποίο προϋπήρχε, έναν κρυφό παράδεισο στην καρδιά του Θεολόγου. Ο λόγος για την Κεφαλόγουρνα, τρεις φυσικές γούρνες, οι οποίες προϋπήρχαν, αλλά με τις φετινές βροχοπτώσεις γέμισαν με νερό, «ενεργοποιήθηκε» ο καταρράκτης και το σημείο έγινε ακόμη μια παραδεισένια γωνιά γεμάτη ομορφιά και… εξωτικό αέρα!

Πώς φτάνει, όμως, κανείς μέχρι αυτόν τον κρυφό παράδεισο; Από την πλατεία-πάρκιγκ του Θεολόγου ο επισκέπτης μπαίνει στο δεύτερο στενό δεξιά. Συνεχίζει μέχρι να βρει την χαρακτηριστική πινακίδα πληροφοριών και από εκεί ευθεία, δίπλα από την πινακίδα -όχι κάτω προς το ρέμα- μέχρι την περίφραξη. Αμέσως μετά την περίφραξη θα συναντήσει το ρέμα της Αγίας Βασιλικής. Ο καταρράκτης βρίσκεται λίγο πιο πάνω και αξίζει να τον επισκεφτείτε, για να σας λυθεί και η… απορία τί κάνουν με μαγιό στο βουνό οι τουρίστες!

Να σημειωθεί ότι δεν αρκεί μόνον η… παρέμβαση της Φύσης -υπήρχε για χρόνια νερό εκεί, απλά φέτος με τις βροχές γέμισαν οι γούρνες και επανεμφανίστηκε και ο καταρράκτης- καθώς το μέρος ήταν εγκαταλελειμμένο, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χατζηγιώργης» να επιμελείται τον καθαρισμό της περιοχής και των μονοπατιών, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να απολαύσει το μοναδικής ομορφιάς σημείο.

Δείτε βίντεο από το μαγευτικό μέρος

*Βίντεο: Ελένη Στίγκα