Καβάλα: Μετανάστες από τη Δομή του Ασημακοπούλου καθάρισαν την ακτή Περιγιαλίου [φωτογραφίες]

Συμμετείχαν κυρίως γυναίκες από το camp-Ο καθαρισμός έγινε με τη βοήθεια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας

Τ ο πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020, Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, στην ακτή Περιγιαλίου στην Καβάλα, απέναντι από την είσοδο του camp Ασημακόπουλου, πολλές γυναίκες οι οποίες διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, παρακινούμενες από την πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, πήραν σακούλες, γάντια και μάσκες και πήγαν στην παραλία για να την καθαρίσουν.

Η Κατερίνα Κακιλή εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τόνισε ότι «με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε για την ευαισθητοποίηση των διαμενόντων στη Δομή της Καβάλας, τους παρακινήσαμε να έρθουν να καθαρίσουν την ακτή του Περιγιαλίου. Είναι η ακτή στην οποία κάνουν μπάνιο, ακριβώς απέναντι στην περιοχή στην οποία κινούνται οι διαμένοντες στη Δομή. Είμαστε χαρούμενοι γιατί αρκετοί άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι γυναίκες οι οποίες άρχισαν να καθαρίζουν την ακτή. Πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν (και) με δική μας πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας που είπε πως θα συνδράμει σε ό,τι χρειαστούμε. Σε όλες τις Δομές υπάρχει αυτό το κλίμα συνεργασίας και το  πνεύμα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων που μένουν σε αυτές. Στην  Ελλάδα υπάρχουν Δομές που κάνουν πολύ αξιόλογη δουλειά και παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί θέλουμε να είναι αρμονική η συμβίωση των ανθρώπων που ζουν στη Δομή με τους Καβαλιώτες και όλη την τοπική κοινωνία».

Κυριάκος Σταυρίδης: Αυτοί που φιλοξενούνται εδώ θα πρέπει να προσφέρουν στον Δήμο με διάφορες πρωτοβουλίες

Από τη πλευρά του Δήμου Καβάλας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κυριάκος Σταυρίδης, είπε πως «ο Δήμος συνδράμει την προσπάθεια με οποιοδήποτε μέσον μπορεί να τους διαθέσει και πρέπει αυτήν την κίνηση να τη δούμε θετικά και να καλέσουμε και άλλους συνδημότες μας να πάρουν την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των ακτών, γιατί είναι οι ακτές στις οποίες ζούμε, όπως και οι φιλοξενούμενοι στη Δομή. Ο Δήμος θα στηρίξει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία  που μακάρι να επεκταθεί και να μπορούμε να κάνουμε και άλλες τέτοιες ενέργειες. Αυτοί οι άνθρωποι που φιλοξενούμε εδώ είτε θέλουμε είτε όχι, πρέπει κάποια στιγμή να προσφέρουν στον Δήμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Άρα με κάποια καλή συνεργασία μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα στην πόλη μας και ειδικά σε μια ακτή που χρησιμοποιείται και από τους φιλοξενούμενους. Από εδώ και πέρα θα προχωρήσουμε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες και θα συνεργαστούμε για να έχουμε μια αρμονική συμβίωση στον τόπο μας».