Εκτός εμβέλειας η Καβάλα και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από την κακοκαιρία «Ιανός»

Η πολύ καλά οργανωμένη διαταραχή βρίσκεται στο Ιόνιο με σημαντικές τάσεις ενίσχυσης-Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες και ποια είναι τα δύο πρόσωπα του «Ιανού»

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων η πολύ καλά οργανωμένη διαταραχή η οποία βρίσκεται στο Ιόνιο με σημαντικές τάσεις ενίσχυσης δείχνει να πλησιάζει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το meteokav.gr, η Περιφέρεια της ΑΜ-Θ, η Καβάλα και γενικότερα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδα δείχνει να ΜΗΝ επηρεάζεται καθόλου ή σχεδόν καθόλου από το συγκεκριμένο σύστημα με λίγα έως καθόλου φαινόμενα, με εξαίρεση τους ανέμους οι οποίοι δείχνουν να είναι ενισχυμένοι από αργά το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020 και έπειτα κυρίως στα θαλάσσια τμήματα (Θρακικό και Βόρειο Αιγαίο). Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Εικόνα: Δορυφορική απεικόνιση του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου “Meteosat-11” της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) την Τετάρτη 16/09/2020 στις 08:55 τοπική ώρα, επεξεργασμένη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr