Δήμος Παγγαίου: Μεγάλη φωτιά ανάμεσα στο Χορτοκόπι και στους Αντιφιλίππους

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι-Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου 2020 σε δασική έκταση του Δήμου Παγγαίου, ανάμεσα στο Χορτοκόπι και στους Αντιφιλίππους. Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Ελευθερούπολη, την Καβάλα, το Κάτω Νευροκόπι και τη Σταυρούπολη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.

Η φωτιά, η οποία είναι αρκετά μεγάλη και εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, είναι ορατή από διάφορα σημεία του Δήμου Παγγαίου, όπως την Ελευθερούπολη και τη Νικήσιανη, αλλά και από χωριά του Δήμου Καβάλας, όπως τις Κρηνίδες.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, με τη Πυροσβεστική να αναμένεται να δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις η πυρκαγιά, ενώ ο Δήμος Παγγαίου, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Νέστου και εθελοντές συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής με τα δικά τους μέσα.

*Φωτογραφία: Χρήστος Μποσμπότης