Καιρός στην Καβάλα: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [καιρικός χάρτης]

Πότε αναμένεται το πέρασμα της σύντομης κακοκαιρίας-Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της και πότε θα υποχωρήσει

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2020 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, αλλά και τους ισχυρούς νοτιάδες σε αρκετές περιοχές της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα κατά βάση δεν θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα στην Καβάλα ωστόσο δεν αποκλείεται κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα να έχουν ένταση με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα του Νομού.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί από νότιες διευθύνσεις ειδικότερα στα θαλάσσια τμήματα (Θρακικό και Βόρειο Αιγαίο). Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ και κυρίως την Κυριακή.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 (Βραδινές ώρες)

Τις βραδινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στα πελάγη και στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ από τις βραδινές ώρες.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

  • Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες
  • Προς τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη, και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά
  • Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενούν σταδιακά και θα περιοριστούν στην Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και στα δυτικά

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ στα πελάγη, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως ως 27 στα κεντρικά και βόρεια, από 17 έως 25 στα δυτικά, από 17 έως 30 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 21 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Στα δυτικά αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη 4-5 μποφόρ, ενώ προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νότιους στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως ως 27 στα κεντρικά και βόρεια, από 15 έως 24 στα δυτικά, από 16 έως 27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 21 έως 27 στα νησιά του Αιγαίου.

Νέα επιδείνωση αναμένεται από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 η οποία θα «δείξει» εντός του Σαββατοκύριακου αν θα επηρεάσει την περιοχή μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr, meteokav