Σεισμός στο Άγιο Όρος: Ο Ναός σείεται αλλά οι μοναχοί παραμένουν ψύχραιμοι [βίντεο]

Στιγμιότυπα από το εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού του Πρωτάτου ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των Καρυών την ώρα του «χτυπήματος» των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ όπου τελούνταν η Αγρυπνία-Ακόμη ένας ισχυρός μετασεισμός των 4,6 Ρίχτερ

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δημοσίευσε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Πρωτάτου στις Καρυές στο Άγιο Όρος.

Ο ισχυρός σεισμός βρήκε τους μοναχούς την ώρα της Αγρυπνίας και έδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία, καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο, την ώρα που πέφτουν σοβάδες ο ένας ιερέας συνεχίζει να ψέλνει και ο δεύτερος τρώει αντίδωρο, αφού μόλις έχει μεταλάβει, ενώ ήρεμος παραμένει και ο εφημέριος του Ναού.

Ο Ναός του Πρωτάτου βρίσκεται στο κέντρο των Καρυών. Είναι ο αρχαιότερος σωζόμενος του Αγίου Όρους και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι περισσότερο γνωστός για τα κειμήλια τα οποία φιλοξενεί, όπως η εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί.

Παράλληλα συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία, με τον τελευταίο μετασεισμό να σημειώνεται το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 στις 07:12, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Άθου, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να καταγράφει 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό του Ιερού Ναού Πρωτάτου την ώρα του σεισμού